Low HB menjadi detik perkenalan dengan SHAKLEE

Nak tahu camne saya boleh terjebak ngan SHAKLEE??? MrK (panggilan manja tuk hubby dlm blog) pun tak tau until pesanan vitamin sampai..Kisahnye bermula….

Saya disahkan pregnant kali ke2 tapi anak no 3..camner tu.. ank pertama saya kembar 🙂

dan seperti kelazimannyer kan kite kene gi cek up every month..cek berat,gula dlm urin, tekanan darah dan komposisi darah. sume saya lulus tapi bile cek komposisi darah alamak kantoi..darah saya amat rendah..bacaannyer below 9.. sedangkan bacaan selamat adalah above 12..tak ke banyak bezanyer tu.. ni bukan first time jadi camtu..sbb saya ni mmg ade anemia (penyakit kurang darah merah) sejak belum kawen lagi.. kiranyer pesakit tegarla..

Bukan tak cuba makan makanan yang bole bina sel darah merah..kerang jangan cakapla..rendang kerang, sambal kerang, kerang bakar sume saya telan..orang kata sup ketam pun ley jadi menu..saya wat gak tapi tak jadi pun tuk saya..rasa2 resipi da betul..vitamin/ubat spital mmg da telan sampai da imune ngan rasanya..

Gynea memang risau takut in case terjadinya kejadian tumpah darah..dahla memang kurang darah, bersalin banyak kuar darah kalo kene tumpah darah ape jer yang tinggal dalam badan saya ni kan..

So bermulalah misi pencarian di internet, membaca di blog2 dan forum2 pasal kekurangan hemoglobin (HB)..cari punye cari terjumpala saya fanpage mychibibox di facebook..so saya pun membaca entri mengenai low hb dan bagaimana Shaklee bole membantu masalah saya..dari situla saya berhubung ngan pemilik blog tersebut dan seterusnya menggunakan produk Shaklee..

Alhamdulillah masalah kurangnya hemoglobin semakin berkurangan dan bacaan semakin stabil iaitu atas 11..menurut kata doktor bacaan tu da dikira normal sebab saya ni da lama menghidapi anemia..kalo dulu sebulan sekali kene jumpa Heamatologist kat Hospital Ampang kini 3bulan sekali jer kene datang cek up (still kene cek up tuk memastikan HB saya stabil)  ..sukanye 🙂 sbb lame benor nak tunggu giliran kat spital tu..

Pemakanan vitamin Shaklee bukan saja berhenti setakat tu tapi diteruskan sehingga sekarang..dari pregnant,pantang dan juga menyusu baby..

Pesanan saya jangan rasa kedekut untuk mengeluarkan belanja tuk diri sendiri lebih2 lagi yang berkaitan ngan kesihatan..ade duit berkepuk pun tapi tak sihat tak guna gakkan..  Bukanla maksud saya makan Shaklee bole terus sihat terus sembuh..tapi tu juga dikatakan usaha..bak kata pepatah ” Prevention is better than cure”

If anyone yang nak tau further information tentang produk Shaklee dan nak tau vitamin mane yang sesuai dengan keperluan anda please do not hesitate to contact me :-

Contact/Whatsapp: 0129050175

Facebook : Riza Ezrin Razali

Emel : rezrin22@yahoo.com

::SHARING is CARING::

by: mommyofthree

Advertisements